Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği’nin (SASDER) 10. Ulusal Kongresi 2-5 Kasım tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi. Sağlık hizmet sunucuları, sigorta şirketleri, ilaç firmaları, medikal firmalar ve teknoloji firmaları gibi sektörden 500’ün üzerinde paydaşın katıldığı kongrede Türkiye Sigorta da sponsor alarak yer aldı.
Kongrenin “Cumhuriyetin 100. Yılında Sigortacılık Sektöründe Sürdürülebilirlik ve Verimlilik” başlıklı panelinde konuşan Türkiye Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Tuba Buldu, dünya ve Türkiye’de sigorta sektörünün gelişimini değerlendirerek sigorta sektöründe küresel prim üretiminin 2022 yılında 6,8 trilyon dolara ulaştığını ve bu üretimin yüzde 60’ının hayat dışı, yüzde 40’ının ise hayat branşlarından sağlandığını, toplam 4 trilyon dolarlık hayat dışı branşı prim üretiminin yüzde 49’unu ise sağlık branşının oluşturduğuna dikkat çekti.
Türkiye özelinde de açıklamalarda bulunan Buldu, “Ülkemiz prim üretimi 2022 yılında 235 Milyar TL olarak gerçekleşmiş ve bu üretimin yüzde 87’si hayat dışı, yüzde 13’ü ise hayat sigortalarından sağlanmıştır. Hayat dışı prim üretiminin yüzde 16’sını sağlık branşı oluşturmaktadır. Ülkemizdeki sağlık sigortalarının ağırlığı düşük görünse de 2003 yılında başlatılan ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ ile genel sağlık sigortası uygulamaları dünya örneklerine göre çok daha kapsayıcıdır. Genel devlet sağlık harcamasının toplam sağlık harcamasına oranı 2021 yılında yüzde 79,2, özel sektör sağlık harcamasının ise yüzde 20,8 olarak gerçekleşmiştir” açıklamalarında bulundu.
Türkiye Sigorta’nın herkes için kaliteli sağlığa erişimi hedefleyen bir sürdürülebilirlik yaklaşımıyla çalıştığını söyleyen Buldu, “Yeni sağlık ekosisteminde değişen müşteri ihtiyaçları ile farklı uygulamaları dikkate alarak strateji oluşturuyoruz. Türkiye Sigorta olarak “Herkes için her yaşta sağlıklı yaşamların sağlanması ve refahın teşvik edilmesi” sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Değişen müşteri beklentileri nedeni ile geleceğin sağlık modelinde hastanın merkezde olduğu kişiselleştirilmiş bir ekosistem oluşturuyoruz. Örneğin; Tamamlayıcı Sağlık Sigortası bizim için çok önemli. Bu konuda pek çok farklı alternatif paketler geliştirdik. Mikro ürünler ile ürün yelpazemiz çeşitlendiriyor, sağlık turizmini destekliyoruz. Üyelerimize, uzaktan sağlık hizmeti sağlarken kronik hastalıklarla mücadeleyi önceliklendiriyoruz. Bu esnada müşteri platformunda sağlıklı kalmak üzerine bütünsel esenlik hizmetleri de veriyoruz. Sürdürülebilirlik süreçlerimizde yeşil bir dünya için kağıtsız ofis ile gelecek kurgularken dijitalleşme, yapay zekâ ve robotik süreçleri odağımıza alarak verimliliği hedefliyor, paydaşlarımızla iş ve süreç geliştirip tedarikçilerimize finansal kolaylık sağlıyoruz” dedi.